Múzeumpedagógia

A Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című időszaki kiállításhoz tematikus tárlatvezetések, múzeumi órák, foglalkozások és speciális programok is kapcsolódnak, amelyek óvodás, általános- és középiskolás csoportok, az egész család vagy felnőtt közösségek számára is tartalmas, élményközpontú időtöltést biztosítanak.
Részvétel: előzetes egyeztetés után, érvényes belépővel, valamint ezen felül a gyerekek számára 800 forintos múzeumpedagógiai programjegy megváltásával lehetséges.

A jegyek online is megvásárolhatók, múzeumpedagógiai szolgáltatást csak előzetes egyeztetés alapján tudunk biztosítani!
További információ és jelentkezés: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu
+36 30 1941364, +36 30 2121461

A múzeumpedagógiai programok során különböző szempontok szerint vizsgáljuk a kiállítást és az abban bemutatott kerékpárokat, műtárgyakat. Csoportos, tematikus tárlatvezetéseink keretében interaktív kiállításfelfedezésre hívjuk a gyerekeket, családokat, de felnőtteket is szívesen fogadunk. Alkotófoglalkozásaink a fenntarthatóság és környezettudatosság témaköréhez kapcsolódnak, illetve a fenntartható energiaforrásokat mutatják be különböző izgalmas kísérleteken keresztül.

MÚZEUMPEDAGÓGIAI PROGRAMOK
Időtartam: kb. 90 perc
Csoportlétszám: 10-30 fő között

Választható interaktív tárlatvezetések múzeumpedagógiai kísérőjeggyel:
(előzetes bejelentkezéssel igényelhető, minimális létszám 10 fő)

Múzeum a kulisszák mögött
(5 éves kortól ajánljuk)
Archívumi dolgozó, muzeológus, műszaki munkatárs. Csak néhány munkakör, amelyek hozzátartoznak egy múzeum napi működéséhez. A foglalkozás során a múzeumi kollégák feladatain keresztül fedezzük fel a kiállítást, a különböző állomásokon beszélgetünk a gyűjtési élményekről, gyűjteményről és természetesen a kiállított tárgyakról is.

Lassulj le! - Fenntarthatóság a divatban
(8 éves kortól ajánljuk)
Vajon mennyi vizet használnak fel egy farmer elkészítéséhez? Mi történik az el nem adott ruhákkal, amelyeket az akciós időszakban sem tudnak eladni a cégek?
A foglalkozás során közösen gondolkozunk a túlfogyasztás jelentőségéről, megfigyeljük a különböző, ruhaiparban felhasznált anyagok típusait, eredetét és tulajdonságait, majd ötletbörzénken próbálunk megoldást találni a felmerülő problémákra. Az alkalmat alkotófoglalkozással zárjuk, fenntartható kiegészítőket készítünk.

Gyorsabb, okosabb, fenntarthatóbb
(6 éves kortól ajánljuk)
Benzines, hibrid, elektromos… Talán mindenki hallotta már ezeket a meghajtás-típusokat, amelyek ma meghatározzák a közlekedést. Energiamix című kiállításunkban megtalálhatóak a legkorábbi városi tömegközlekedési eszközöktől a belsőégésű motorokkal szerelt buszokon át, elektromos meghajtással rendelkező járgányokig sokminden.
Inspirálódjatok ezekből,  játékos tervezésre invitálunk benneteket! Ti milyen különleges, a személyes igényeiteknek megfelelő, fenntartható járművet terveznétek? Hogyan képzelitek el a jövő gépeit? Alkotófoglalkozásunk során ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Az elemek
(5 éves kortól ajánljuk)
Energia. Mindenütt jelen van, de vajon mit jelent és hány féle formában találkozunk vele a hétköznapok során? Milyen energiahordozókat ismerünk, és melyek ezeknek a főbb jellemzői, hasznosítási területei? Milyen kincseket rejt számunkra a föld, a víz, a szél és a napfény? És mindezek hogyan kapcsolódnak a közlekedéshez, a általunk használt járművekhez? Kísérleti laborunkban és workshop műhelyünkben több izgalmas folyamatot közelebbről is megfigyelhetünk, miközben talán Te lehetsz a jövő feltalálója, tervezőmérnöke, aki segíthet megőrizni bolygónkat a következő nemzedékeknek!Energiamix múzeumpedagógiai foglalkozások 

 

 
Múzeumpedagógia