Ugrás a tartalomra

Új kiállítás Budapesten!

Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy kiállításunk 2021. július 16-tól október 31-ig volt nyitva. A tárlat várhatóan 2022. tavaszán újranyit.

Szeretettel köszöntjük a Közlekedési Múzeum időszaki kiállításának honlapján. Legújabb tárlatunkkal leendő otthonunkat szeretnénk bemutatni: az új Közlekedési Múzeum épülete az egykori Északi Járműjavító területén nyitja majd meg kapuit, várhatóan 2026-ban. Az épületet a világhírű Diller Scofidio + Renfro építésziroda tervezi. Az új múzeum elkészüléséig szeretnénk megmutatni a látogatóknak, hogy milyen lesz az új otthonunk, vagyis az új Közlekedési Múzeum terveit, illetve ennek a varázslatos, műemléki védettségű, ipari örökségi területnek a lelkét, a történetét, azt, hogy milyen volt itt a munka és az élet.

Bővebb információ

Megközelítés

Az Északi Járműjavító bejáratát az Opera Eiffel Műhelyház parkolója felől lehet elérni.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy augusztus 29-én vasárnap az Opera Eiffel Műhelyház rendezvénye miatt a parkolóba autóval nem lehet behajtani.

A kiállítás helyszíne közösségi közlekedéssel kitűnően megközelíthető, így javasoljuk, ha módjában áll, válassza a fenntarthatóbb közösségi közlekedést!

A kiállítás tömegközlekedéssel az alábbi módokon közelíthető meg:

  • a Blaha Lujza tértől a 28-as, 28A vagy 62-es villamossal 8 megálló, 13 perc, az Eiffel Műhelyházig utazva.

  • A belvárostól, pl. a Deák Ferenc tértől 9-es busszal 11 megálló, 20 perc, az Eiffel Műhelyházig utazva.

  • A kiállítás az 1-es villamossal is megközelíthető, így a Kőbányai út / Könyves Kálmán körút megállónál kell leszállni, ahonnan mintegy 5-7 perc séta vagy egy megálló a 28, 28A vagy 62-es villamossal a kiállítás bejárata.

Nyitvatartás

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy kiállításunk 2021. július 16-tól október 31-ig volt nyitva. A tárlat várhatóan 2022. tavaszán újranyit.

A Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása szeretettel várja a látogatókat az alábbi időpontokban:

Csütörtök 12:00 - 19:00
Péntek 12:00 - 19:00
Szombat 12:00 - 19:00
Vasárnap 12:00 - 19:00

A kiállítás védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a várhatóan nagy érdeklődés és a korlátozott férőhely miatt kiállításunkra kötelező meghatározott napot kiválasztani a jegyvásárlásnál. Erről és a látogatás szabályairól ezen az oldalon olvashat részleteket.

Jegyárak:

A jegyárakról ezen az oldalon tájékozódhat.

Jegyvásárlás:

Ezen az oldalon.

Múzeumpedagógia

Az időszaki kiállításhoz múzeumpedagógiai programok, foglalkozások is kapcsolódnak, amelyek az egész család számára minőségi időtöltést biztosítanak. 

A tárlathoz kapcsolódó izgalmas és érdekes online játékokkal ide kattintva lehet játszani. Gondoljuk újra, tervezzük át az egykor Magyarország sínein közlekedő vasúti járműveket, amelyek a kiállításban is megtekinthetők! A járműtervező színezők ide kattintva tölthetők le.

A tematikus programok során érzékszerveinkkel vizsgáljuk, nézzük meg a kiállítást és az abban bemutatott új Közlekedési Múzeum lehetőségeit. Összegyűjtjük, rendszerezzük korábbi múzeumi élményeinket, belesünk az új múzeum tervezésébe és különböző játékos feladatok, kihívások mentén ötleteket, javaslatokat fogalmazunk meg mi is, miközben felfedezzük az Északi Járműjavító kiállítását.

Részvétel: előzetes egyeztetés után, érvényes belépővel, valamint ezen felül a gyerekek számára 500 forintos programjegy megváltásával lehetséges.

További információ és jelentkezés: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu.

További információ.

Következő programok

MúzeumShop

Vigyen haza egy emléket a kiállításról! Múzeum shopunkban a magyar vasút történetét bemutató könyvek, vonatos és közlekedési témájú játékok, kiegészítők egyaránt megtalálhatóak.

Bővebb információ

Belépési tudnivalók

A kiállítás védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A kiállítótermekben kérjük, tartsanak 1,5 méteres távolságot, kivéve az egy háztartásban élőket.

Részletek

Jegyinfó

KIÁLLÍTÁSUNK CSÜTÖRTÖKTŐL VASÁRNAPIG 12.00-19.00 ÓRA KÖZÖTT TART NYITVA

Kiállításunkra itt tud jegyet vásárolni

Jegyárak:

Felnőtt belépőjegy:

2.400.- Ft

Félárú belépőjegy:
(6-26 év között / 62-70 éves kor között / újságíró (igazolvánnyal / nyugdíjas / legalább két, 18 év alatti kiskorú kísérője, közeli hozzátartozóként:)

1.200.- Ft

Csoportos felnőtt belépőjegy (10 főtől):

1.900.- Ft

Csoportos kedvezményes belépőjegy
(Legalább 10 fős 26 év alatti vagy 62 év feletti személyekből álló csoport együttes látogatása esetén):

950.- Ft

Családi jegy (két felnőtt és legfeljebb két 18 év alatti kiskorú):

4.800.- Ft

Családi jegy mellé minden további kiskorú:

600.- Ft

Ingyenes regisztrációs jegy (6 év alatt / 70 év felett / fogyatékos személyek / fogyatékos személyt kísérő legfeljebb 1 fő / a miniszter által kiadott szakmai jeggyel / 400 fősnél nagyobb országos közgyűjteményi szervezet tagjai / pedagógusok | ICOM kártyával

0.-Ft

Múzeumpedagógiai foglalkozás (látogatásra önmagában nem jogosít):

500.- Ft/fő/alkalom

Tárlatvezetés (látogatásra önmagában nem jogosít):

700.- Ft/fő/alkalom

 

Díjtalan belépésre jogosultak, regisztrációs jegyet kell váltaniuk:

• 6. életévet be nem töltött kiskorúak
• a 70. életévüket betöltött személyek,
• a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 4. § a) pontja szerinti fogyatékossággal élők,
• a fogyatékossággal élő személyt kísérő legfeljebb 1 fő,
• a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkezők,
• a legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai (Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, Magyar Könyvtárosok Egyesülete, Magyar Levéltárosok Egyesülete),
• a köznevelésben dolgozó pedagógusok, szakképzésben dolgozó oktatók (az adott évre érvényesített pedagógus igazolvánnyal),
• ICOM kártyával rendelkezők,
• a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény (Szátv.) hatálya alá tartozó, „Magyar Igazolvány” illetve „Magyar Hozzátartozói igazolvány” továbbá hitelt érdemlő, a munkavégzésre irányuló jogviszonyt tanúsító, külképviseletnek bemutatott igazolással rendelkező, a Szátv.-ben meghatározott államokban működő könyvtári, levéltári, muzeális és közművelődési intézményekben dolgozó.


Kedvezményes (50 %-os) belépésre jogosultak:

• a 6. életévének betöltésétől 26. életévének betöltéséig,
• 62 és 70 év között,
• amennyiben legalább két, 18 év alatti személyt kísér, és azok Ptk. szerinti közeli hozzátartozója (legfeljebb 2 fő),
• amennyiben a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 18. § (2a) bekezdése szerint öregségi teljes nyugellátásban részesül.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik című időszaki kiállításunkra megváltott belépőjegyek október 31-ig bármely tagintézményünkben is ingyenes belépésre jogosítanak. Tagintézményeink listája itt található

Szponzoraink

Arany fokozatú támogatóink

Ezüst fokozatú támogatóink

Bronz fokozatú támogatóink