Belépési tudnivalók

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Északi Járműjavítóban megrendezett időszaki kiállításának látogatási szabályai.

 

 

Járványügyi szabályok:

 

A kiállítás védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Kérjük, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. A kiállítótermekben, a belépéskor és az esetleges kedvezmények igénybevételéhez szükséges igazolványok ellenőrzésekor is kérjük, tartsanak egymástól 1,5 méteres távolságot, kivéve az egy háztartásban élőket.

 


Belépési létszámkorlát, a belépőjegy érvényességi ideje:

 

Kiállításunkon tűzvédelmi és biztonsági okokból egy időben maximum 260 fő tartózkodhat. Ezért meghatározott napot kell kiválasztani a jegyvásárlás során.

A belépést követően kérjük, hogy az átvett színes matricát ruházatukon jól láthatóan helyezzék el, annak érdekében, hogy kollégáink a belépőjegy érvényességét ellenőrizni tudják. A várakozás idejére a Múzeum sátorral árnyékolt területet biztosít.

 

 

A belépőjegy megváltása, fizetés:

 

Kérjük, ha teheti, biztosítsa be helyét és kerülje el a sorbanállást, vegye meg jegyét elővételben, online, a jegy.közlekedesimuzeum.hu címen. Jegyét a kiállítás helyszínén is meg tudja vásárolni.

Kérjük, az időszaki kiállítással kapcsolatos mindennemű fizetésnél (jegyvásárlás, shop stb.) részesítsék előnyben az érintésmentes fizetési lehetőségeket.

Az online megvásárolt jegyek kinyomtatott formában és telefonon, tableten is bemutathatók, azok ellenőrzése érintésmentes módon történik.
Jegyekkel kapcsolatos szabályok:

 

A tárlatvezetési díj és a múzeumpedagógiai foglalkozás díjának megfizetése mellett belépőjegy megváltása is szükséges!

 Életkorhoz kötött kedvezmény diákigazolvány és személyi igazolvány, nyugdíjas kedvezmény pedig a nyugdíjas igazolvány felmutatása mellett érvényesíthető.

 

Díjtalan belépésre jogosultak (igazolvány felmutatásával):


• 6. életévet be nem töltött kiskorúak, valamint a 70. életévüket betöltött személyek,

• a fogyatékossággal élő személyek - a jogaik és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 4. § a) pontja szerint,

• a fogyatékossággal élő személyt kísérő legfeljebb 1 fő,

•a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkezők,

• a legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai (Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, Magyar Könyvtárosok Egyesülete, Magyar Levéltárosok Egyesülete),

• a köznevelésben dolgozó pedagógusok, szakképzésben dolgozó oktatók (az adott évre érvényesített pedagógus igazolvánnyal),

• ICOM kártyával rendelkezők,

• a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény (Szátv.) hatálya alá tartozó, „Magyar Igazolvány” illetve „Magyar hozzátartozói igazolvány”, továbbá hitelt érdemlő, a munkavégzésre irányuló jogviszonyt tanúsító, külképviseletnek bemutatott igazolással rendelkező, a Szátv.-ben meghatározott államokban működő könyvtári, levéltári, muzeális és közművelődési intézményekben dolgozók.


Kedvezményes (50 %-os) belépésre jogosultak:• 6 éves kortól a betöltött 26 éves korig,

• 62 év felett,

• aki legalább két, 18 év alatti személyt kísér, és azok Ptk. szerinti közeli hozzátartozója (legfeljebb 2 fő),

• aki a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 18. § (2a) bekezdése szerint öregségi teljes nyugellátásban részesül.

 

Az Északi Járműjavítóban megrendezett időszaki kiállítására megváltott jegyek a Múzeum bármely más tagintézményben történő egyszeri belépésre is jogosítanak! 

 

Kiállításunk nemzeti és állami ünnepeink (augusztus 20., október 23.) alkalmával ingyenesen látogathatók.

 Megtekintés saját felelősségre

 

Kérjük, a kiállítás látogatása során ne hagyják el a kijelölt látogatói útvonalat.  

A programon minden látogató saját felelősségére vesz részt. A szülőket kérjük, hogy kifejezetten ügyeljenek a felügyeletük alatt álló kiskorúak testi épségére, különösen a kiállított járművek, kiállítási tárgyak közelében.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiállítás egy 15 évvel ezelőtt bezárt ipari csarnok területén áll, kérjük, ennek megfelelő, nem kímélendő ruházatban jelenjenek meg. A látogatókat a kiállítás során érő esetleges balesetekért, személyi sérülésekért, lopásért, megrongálódott tárgyakért, a kiállítási csarnok állapotáért, az időjárási viszonyok miatt a látogatók ruházatában, műszaki és egyéb felszerelési tárgyaiban keletkezett károkért a Múzeum nem vállal felelősséget.

 Felhívjuk a figyelmet, hogy a kiállítás területén az autentikus hangulat megőrzése érdekében olyan kilógó csövek, szerelvények is előfordulhatnak, melyek nincsenek ugyan áram alatt, azonban kérjük, hogy ezen tárgyak közelében, valamint időszakosan síkos, vagy botlásveszélyes területen kifejezett figyelemmel járjanak el. 

 

 
A műtárgyak védelme

 

A műtárgyakat, azok megóvása érdekében, kérjük, ne érintse meg.

 

 Ruhatárhasználat, tárgyak bevitele:

 

Kiállításunk látogatása során szekrényeket alkalmazunk, amelyekben biztonságos körülmények között, kényelmesen lerakhatják ruháikat és nagyobb tárgyaikat. A szekrények használata ingyenes (100 forintos érmével működik, de használat után ezt visszaadja a gép). Kérjük, hogy ezekben hagyják 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű tárgyaikat (hátizsák, kézitáska szatyor). 

 

A kiállítótérben étel, ital nem fogyasztható, tilos bevinni bármilyen italos palackot, élelmiszert, kivéve, amennyiben egészségügyileg indokolt, ebben az esetben szükséges mennyiségű folyadék, szőlőcukor, keksz stb. bevihető.

Élő állat bevitele szintén tilos, kivéve a segítőkutyákat. 

Szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műtárgyak állapotát veszélyeztetheti, szintén tilos bevinni. 

A kiállításra kisjárművek, azaz gördeszka, görkorcsolya, roller, kismotor stb. behozatala nem megengedett. Ezeket a tárgyakat a főbejárattól balra található biciklitárolóban tudják letenni, saját felelősségre. 

 


Parkolás:

 

Az Északi Járműjavító bejárata az Opera Eiffel Műhelyház felől érhető el. A helyszínen parkolási lehetőséget nem biztosítunk, ellenben az Északi Járműjavító közösségi közlekedéssel kitűnően megközelíthető, így javasoljuk, a kiállításra közösségi közlekedéssel érkezzenek! Részletek a megközelítés részben!

A kiállítás helyszínén 3 db akadálymentes parkolóhelyet biztosítunk a rászorulók számára, valkamint 2 db buszparkolót csoportok részére. Kérjük, amennyiben ezen parkolóhelyeket igénybe venné, jelezze az info@kozlekedesimuzeum.hu email címen!

 

 

Fényképezés, videózás:

 

Fénykép és videofelvétel készítése megengedett. Vaku-, illetve fényképállvány, továbbá mobilkészülékekhez szelfibot és stabilizátor azonban nem használható. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.A kiállítás akadálymentesen megközelíthető!

 

A kiállítás a főbejárat felől akadálymentes módon mindenki számára megközelíthető. A bejáratnál a mozgáskorlátozottak számára 3 parkolóhelyet tartunk fenn. A kiállítóhelyen lépcsők nem találhatók és a tárlat akadálymentes mosdóval is felszerelt.

 


Dohányzás a kiállításon kívül

 

 A Dízelcsarnokban található kiállítás teljes területén tilos a dohányzás és az elektromos cigaretta használata. Dohányozni kizárólag az erre kijelölt helyeken lehetséges.

 


Kisgyermekesek figyelmébe

 

A kiállítás tematikája és a múzeumpedagógiai foglalkozások kifejezetten izgalmas élményt nyújtanak a gyermekeknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Két évnél fiatalabb kisgyermeket azonban kizárólag babakocsiban, vagy a testre elöl vagy hátul rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban nem hozható be. Kérjük továbbá, hogy a felügyeletük alatt álló gyermekek testi épségére ügyeljenek.

 

Csoportos látogatás

 

A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

 

Mobiltelefon használat

 

Kiállításunkra mobiltelefon behozható, de kérjük, ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre. 

 

Nyitvatartás

 

Csütörtök - vasárnap 12:00-19:00 óráig 

 

A kiállítás 19 órakor zár, kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni a kiállítás területét a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb az épület zárásakor az épületet is kérjük elhagyni.

 

Elállás a belépéstől

Amennyiben nem ért egyet a látogatói szabályokkal, belépőjegyét a kezelés előtt, a vásárláskor kapott nyugta birtokában visszaválthatja a pénztárban az adott napon a pénztár zárásáig.

 

Mindenkinek köszönjük együttműködését és kellemes látogatást kívánunk!

Adatvédelmi szabályzat

Belépési tudnivalók