Egyszülős Fesztivál

Az Egyszülős Központtal közös, egész napos fesztivállal várunk mindenkit szeptember 17-én!

Az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában a közlekedés múltjának olyan legendáit nézhetitek meg, mint a Ford T-modell, a “Faros” Ikarus busz, vagy az egyik legkülönlegesebb magyar gőzmozdony, a „Szellem”!
A fesztiválon azonban a jövőbe is tekintünk, hiszen drónokkal és különleges robotokkal is megismerkedhetek a látogatók.

Folyamatos programok

  • Robot simogató
  • Színkódolással vezérelhető robotjármű (mozgásos foglalkozás)
  • Építő-konstrukciós játék
  • Játékkiállítás és távirányítós autóverseny
  • Alkotó-sarok - kitűző készítés, jármű színező
  • Matatófalak kicsiknek
  • Fedezd fel a kiállítást családi felfedezőcsomagokkal
  • Járműfelismerő játék ajándékért  
  • Fotózkodj a Vérlovagokkal, vagy próbáld ki a szirénázó motorokat és autójukat
  • Saferinternet pont- kódszótárazás, mozaik töltés, memória kártya – játékos interaktív gyakorlatok

Időponthoz kötött programok:

10:00-14:00 óra
Közösségi alkotóprogram: az újrahasznosítás jegyében építünk vasútállomást, amelyet a múzeumlátogatók később is megtekinthetnek. Az alkotók neve felkerül egy táblára

11:30-12:30
Digitális szülőség, növeljük az online biztonságot!
Az előadás során tippek és tanácsok hangzanak el a szülők, felnőttek számára, akik tudatos médiahasználatra szeretnék nevelni gyermekeiket.

13:30-14:30
Rajzos foglalkozás szülőknek kikapcsolódásként.
Örökítsd meg az Északi Járműjavító épületét és a most benne kiállított járműveket saját alkotásodon keresztül! A rendhagyó rajzóra során lehetőséged nyílik, hogy fejleszd saját tudásodat szakemberek segítségével egy fantasztikus környezetben. Előképzettség nem szükséges, csak a rajzolás és a közlekedési eszközök szeretete! Amit biztosítunk: rajztábla, rajzeszközök (ceruza, progresso, olajpasztell stb.) rajzlapok. Ezzel párhuzamosan lesz gyermek foglalkoztató, ahol egy filmrészlet közös megtekintése, majd ez alapján, játék és alkotás történik

Tárlatvezetések:

Családi tárlatvezetések

10:15 Múzeum a kulisszák mögött – Mesterségem címere
Hatalmas épület, feliratok, nyüzsgő személyzet, különleges fények, működő játékok, óriási járművek. Teremőrök, muzeológusok, tárlatvezetők, és a múzeumi bolt dolgozói. Hogyan épül fel egy múzeum? Ki mindenki dolgozik benne? Hogyan zajlik egy nap a múzeumban? Tartsatok velünk a Múzeum a kulisszák mögött című múzeumpedagógiai vezetésen, ahol jobban megismerhetitek az itt dolgozók életét.

11:15 Poggyászmesék
Milyen poggyásszal utazhattak a 424-es gőzmozdony utasai? Mi volt az Árpád sínautóbuszon Budapestről Bécsbe érkező hölgyek táskájában? Mi az a tárgy, ami nem hiányozhatott a Ford T automobil kesztyűtartójából? Bőröndök, csomagok és az utazáshoz nélkülözhetetlen tárgyak segítségével ismerjük meg az időszaki tárlaton a kiállított járműveket. 

14:15 Négy keréken
Fókuszban a gyűjteményfejlesztés

 

12:30, 14:30 16:30 Masiniszta műhelytitkok
Miért kalapálják a masiniszták a kerekeket? Mi a jelentősége ennek a műveletnek? Megtudhatjuk hogyan működött a gőzgép a dízelmozdony és Kandó elektromos mozdonya.

 

Egyszülős Fesztivál