Nyitónap

PROGRAMOK:

Egész nap látogatható programok 10.00-18.00 között:


Önálló felfedezés: Hátizsák és szerelőláda - Kérd a pénztárban!
Integrált felfedezőprogram két tematikával, amelyben bátor utazó, vagy az Északi Járműjavító fiatal munkatársa lehetsz. A kiállításban sétálva megismerjük a legendás járműveket, az általuk bejárt útvonalakat, munkások hétköznapjait, közösségi életüket. A csomagok tartalma részben elvihető, így a látogatás igazán emlékezetes mara


Buszok kívül-belül
Ikarus 66, Ikarus 556, Ikarus 280 autóbuszok belülről is megcsodálhatóak


Légy részese Te is a MOL Campus élménynek!
A Market Építő Zrt. VR-szemüveges installációjával házhoz visszük a MOL Campusból látható panoráma izgalmas élményét. A szimuláció segítségével egy erre a célra megépített állványra fellépve 143 méter magasból tárul elénk az épülő MOL torony nyújtotta élethű panoráma.


Családi alkotósarok folyamatos programokkal
Vidd haza álmaid járművének kistesóját!
Nézd végig időszaki tárlatunkat és válaszd ki számodra a legkedvesebb/legizgalmasabb járművet. Múzeumpedagógusaink segítségével makett formájában elkészítheted annak kistestvérét.


Utazunk!
Készíts egyedi bőrönd és csomagjelölő matricákat! Így biztosan összetéveszthetetlen lesz a poggyászod minden utazáskor.

 

Időponthoz kötött programok:

10:30-kor és 14:30-kor Múzeum a kulisszák mögött – Mesterségem címere
Interaktív családi felfedezőséta a kiállításban
Hatalmas épület, feliratok, nyüzsgő személyzet, különleges fények, működő játékok, óriási járművek. Teremőrök, muzeológusok, tárlatvezetők, és a múzeumi bolt dolgozói. Hogyan épül fel egy múzeum? Ki mindenki dolgozik benne? Hogyan zajlik egy nap a múzeumban? Tartsatok velünk múzeumpedagógiai vezetésen, ahol jobban megismerhetitek az itt dolgozók életét.

11 órakor, 13 órakor és 14 órakor tárlatvezetések
A kiállítás teljes tartalmának bemutatása a vonatok világán át az autókig bezárólag.

11:30-kor Poggyászmesék
Milyen poggyásszal utazhattak a 424-es gőzmozdony utasai? Mi volt az Árpád sínautóbuszon Budapestről Bécsbe érkező hölgyek táskájában? Mi az a tárgy, ami nem hiányozhatott a Ford T automobil kesztyűtartójából? Bőröndök, csomagok és az utazáshoz nélkülözhetetlen tárgyak mentén ismerjük meg az időszaki tárlaton a kiállított járműveket. Te már becsomagoltál?

 

16:00-18:00 óra között Átszállás 1.
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és Petőfi Irodalmi Múzeum közös programja
Tömegközlekedés és az irodalom – az utazásélmény megjelenése a Nyugat első nemzedékének prózaműveiben. A programot Merczi Miklós muzeológiai főosztályvezető nyitja meg.
Ezt követően Dr. Kovács Krisztina irodalomtörténész beszél a Nyugat első nemzedékének azon prózaműveiről, amelyek jól illusztrálják a modern ember sajátos viszonyát a korabeli (tömeg)közlekedéshez. Előadóművész tolmácsolásában hangzanak el szépirodalmi műrészletek, élő zene és zenei bejátszások színesítik a program