Pedagógus nyílt nap

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézményei sokszínű, tematikus órákkal, komplex, alkotó foglalkozásokkal segítik a közoktatásban szolgáló szakemberek tevékenységét, lehetőséget biztosítva a különböző korosztályú diákok számára a technika- és közlekedéstörténet sokszínű világának megismerésére.

PROGRAM:

10.00 Egy óra alatt az Északiban - komplex bemutató vezetés óvodapedagógusoknak
Hogyan tehetjük kényelmessé a múzeumlátogatást egy régi, ipari területen? Milyen aktivitások segíthetik a látottak élményközpontú befogadását a gyerekek és az őket kísérő szakemberek számár is? A felfedezés, megfigyelés szempontjairól, lehetőségeiről lesz szó a kiállítótérben és a Bringára váltva című időszaki kiállításban. Vezeti: Bartók-Lovas Judit múzeumpedagógiai osztályvezető

10.00 A kulisszák mögött - komplex bemutató vezetés óvodapedagógusoknak
Milyen módon kezdtünk hozzá a Bringára váltva című időszaki kiállítás tudásközvetítési installációinak kidolgozásához? Milyen módszertanokat alkalmaztunk, hogyan differenciáltuk a korosztályi igényeket? A bemutató során a tervezési folyamatok kulisszái mögé pillantunk be. Vezeti: Bán András múzeumpedagógus

11.00 Tárlatvezetés a Bringára váltva című időszaki kiállításban épülettörténeti bevezetéssel. Vezeti: Biró Norbert muzeológus.

12.00 - 12.30 Majdnem kávészünet. Interaktív prezentáció és kötetlen beszélgetés a múzeumpedagógiai szolgáltatásokról kávéval, teával, süteménnyel.

15.00 - 16.30 Beszélgetés a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum ismeretátadási szolgáltatásairól, az együttműködési lehetőségekről. Alkotó workshop a Bringára váltva című időszaki kiállítás tematikájához kapcsolódva.

https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=624

Pedagógus nyílt nap