Veteránok az Északiban

 

A „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című időszaki kiállítás különleges járművei mellett ezen a napon külső kiállítók jóvoltából Mercedesek, BMW-k, régi Skodák, Volvók, de a mindenki által ismert Trabantok és Wartburgok is láthatóak. A repülés szerelmesei sem csalódnak majd, hiszen egy eredeti, 1958-ban készült Rubik R-22SV Super Futár Ctípusú gépet is megtekinthető, amelynek tervezője nem más, mint id. Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálójának édesapja volt.

 

A nap folyamán interaktív tárlatvezetéseken is részt lehet venni, ahol a különleges ipari csarnok titkai mellett közelebbről meg lehet ismerni a Közlekedési Múzeum kiállításában látható járműveket, de egy bunkertúra keretében még egy eredeti hidegháborús óvóhelyet is felfedezhető.

 

Délután mindezek mellett az Óbudai Egyetem veterán gépjármű-restaurátor szakának előadását is meghallgathatják az érdeklődők.

 

A gyerekek a helyszínen egy retro tűzoltóautóval vívhatnak vízipisztolyos csatát, de részt vehetnek rajzversenyen és egyedi „tetoválásokat” is készíthetnek.

 

A program a „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című kiállításra váltott jeggyel látogatható.

MEGVESZEM A JEGYET

 

 

 

Veteránok az Északiban